Semifinálové utkání - odveta

Semifinálové utkání

2. zápas

2:2

 Kousci Laušmanovi x MANŽDÍRNICE UNITED

2:2(1:0)

 

Termín: 6.9.2015
Místo: Podharť v DK
Rozhodčí: Martin Bartoš
Počet diváků: 8
Soupiska: Vlastin P. - Viťan K., Martin K., Jelly, Vladmír S., Hanz S., Anton K., Vilad U. - Tomáš H.,
Střelci: Hanz a Martin
ŽK: -
ČK: -

Hvězdou kola: -

  • Odveta v Podharti se vůbec nerýsovala dobře. Nejprve soupeř úřadoval s tím, že hřiště nemá být k dispozici a domluvil si výjimku na dohrávku v týdnu, přičemž Ždirničtí jasně stáli na názoru, co je psáno, to je dáno. Ždirničtí se museli obejít bez křídelní podpory Marcela, bohužel laboruje s kolenem a jeho případná účast ve finále je jen pouhá fantazie..
  • K samotnému zápasu. Soupeř postrádal řadu opor, přesto vyrukoval s nejnebezpečnější sestavou oproti Ždírnici. Kousci L. změnili tempo hry a jejich nebezpečné přihrávky hrozili Vlastina než je zdrávo. Ždirničtí hrálo opět na jednoho vysunutého hrota, který ho figuroval Tomáš. Kousci zkusili štěstí s vytaženým brankářem a to se velmi dařilo, Tomáš nevěděl kam dřív a jeho absence v obraně byla velmi znát, poněvadž soupeř dokázal vytahovat obránce do středu hřiště, přičemž využíval skulin na krajích a nacházeli tak všudypřítomného M. Otradovského. Ten nakonec Vlastina překonal, když využil zaváhání Vladimíra, který opomenul odhlavičkovat centrovaný míč pryč od brány. Bylo zle, Ždirničtí se dostali pod tlak a věděli, že musí začít hrát. Hra se zlepšila a čekalo se na štěstíčko při zakončení, poněvadž opět zachraňovala konstrukce brankáře nebo včasným vyběhnutí vše zhatil. Přesto i soupeř nebyl pozadu a decimoval ždirnickou obranu, než bylo zdrávo. Hlavním aktérem Kousků byl 45-letý hráč, jen ž dokázal školácky pokrýt míč a rozdávat pasy svým spoluhráčům. O pár minut později si ždirničtí štěstí vybrali, když střela 45-letého chlapíka těsně lízala tyčku. Do konce poločasu se stav neměnil a tak ždirničtí museli změnit plán hry.
  • Druhé dějství bylo v režii Ždírnice, lépe kombinovala a tvořila si slibnější příležitosti. Nejprve Marťas zaskočil brankáře Kousků, ale už mu nezbylo moc sil na přesné zakončení. Vilda zkoušel štěstí z dálky a sóličko Víťana končí na tyči. Čas ubíhal a ždirničtí nenašli recept na vstřelení branky, trápili se až do samostatné 15 minuty. Víťan uniká po křídle, posílá přihrávku na Vildu, ten posílá centr na Antonína, který volí další přihrávku před brankáře, kde už stál nažhavený Hanz a vrací naděje na postup Ždirnickým! To ztratili Kousci možnost hraní ze zajištěné obrany a opět volili riskantní hru s vysunutým brankářem. To už se stalo osudným, když dříč Marťas ozbrojil obránce o mičudu a vidí vyběhnuvšího brankáře, neváhá a navyšuje náskok na rozdíl jedné branky! Čas se krátí a přesto Kousci ještě zápas dramatizují, 45-letý matador vyškolil Vladimíra a dobíhající ho Hanze a posílá milimetrový pas na útočníka, který využil neostražitosti Vildy. V závěru si mazácky Ždírničtí remízuji ohlídávají a kráčí do 3 řady finálového klaní. Kde je čeká BvL a pokud obhájí i potřetí, vytvoří tak nový rekord, jenž v KLMF nepanoval!!!
  • Dále bych chtěl pochválit výkon rozhodčího, kterého se ujal Martin Bartoš, poněvadž dokázal při tak vypjatém utkání rozhodovat s klidnou hlavou!