První kolo ZS

1. kolo

1:1

MANŽDÍRNICE UNITED x FC Balon v Labi

1:1(1:0)

 

 

Termín: 22.5.2015
Místo: Ždírnice
Rozhodčí: FK Vlčice
Počet diváků: 15
Soupiska: Antonín K., Vít K.,Viliam U., Tomáš H. Lešek P.,Jelly J., Marcel B., Vladimír S.,Standa Z., Jiří K., David D.
Střelci: Antonín Kodytek
ŽK: -
ČK: -

Hvězdou kola: Antonín K.

 

  • Zahájení skupinového kola čekalo MU s týmem FC Balon v Labi, jak bylo zmiňováno, byl v loňském roce velmi úspěšný ve své skupině. Letos si oba celky mohly poměřit síly na samém začátku sezóny. Fanoušci se mohli těšit na zajímavou podívanou, který tento duel nabídl.

    Začátek hry si oba celky hrály na svých polovinách a některak se zbrkle nehonily dopředu. Přesto domácí celek si postupně tvořil větší a příznivější tlak, který mohl vyústit změnu skóre. Do největší příležitosti se dostal Standa Z., když dostal skvělý míč za obranu a mohl sám postupovat na brankáře. Jenže celou situace využil prachbídně… Jeho slaboučké a nepřesné zakončen skončilo mimo bránu. Do zajímavé příležitosti se dostala dvojice Vilda U. a Tom H., kteří však též těsně minuli svatyni. Nesmíme však opomenout, že i soupeř začal „vystrkovat parůžky“ a podnikal velmi nebezpečné „brejky“, které likvidovala naše obranná řada s novou akvizicí v podání Léši. Největší příležitost pro hosty se naskytla v okamžiku, když Víťan K. podcenil přihrávku od Vildy U. a míč skončil u soupeře, který „díky pro domácí tým“ si nechal míč utéct jesličkami… V okamžiku naše útočná řada „povadla“ a dovolila soupeři lépe kombinovat a přecházet do útočných fázích. Tam se už Víťan K. velice vyznamenal, poněvadž několik „tutovek“ soupeři zneškodnil! Třešničkou na dortu byla poslední minuta první části hrací doby. Kde před polovinu hřiště Antonín K. si ukočíroval míč a překonával jednoho obránce za druhým, vše poté doladil neskutečně dokonalou střelou do dolního růžku soupeřovi svatyně a dal tak svému týmu, nadějné vedení do druhé části.

    Druhé dějství přineslo opravdové drama, poněvadž soupeř ve ždírnickém prostředí nechtěl body nechat, tak riskoval. Hra se přelívala z jedné strany na druhou a nutno podotknout, že pokud by MU využila několik akcí až do finální části, utlumila by tak soupeři poslední naděje. Další vele-obří naději měl na kopačkách Standa Z., jenž opět vyhořel a ztroskotal na samotném brankářovi. Další slibné naděje se příliš překombinovali, tam se o přihrávky starala „též nová akvizice“ Jiří K., který se snažil útok zásobovat zajímavými příležitostmi. Kýžené vedení do posledních minut držel, zatím nepřekonaný Víťan. Pak přišla osudová rána, několik minut do konce se soupeř dočkal vyrovnání, možná ne zcela zaslouženého, ale přesto ano…. Při větší náporu na polovině MU se ujmul míče hostující útočník, který vyslal střelu přímo do rukavic brankáři, ale záchranu-chtiví Jelly si míč nechtíc srazil do branky…. Do konce poločasu se MU podařilo už jen orazítkovat brankovou konstrukci Vildou U. Bod do sezóny velmi důležitý!