Páté kolo ZS

5. kolo

3:3

HC Milan x MANŽDÍRNICE UNITED

3:3(1:3)

 

 

Termín: 26.6.2015
Místo: Podharť ve Dvoře Králové
Rozhodčí: Piškotky z Doubravic
Počet diváků: 30
Soupiska: Víťan K., Viliam U., Jelly J., Antonín K.., Stanislav Z., David D., Vlastimil P., Martin K., Vladimír S., Léša P., Marcel B.
Střelci: Vít K., Antonín K., Jelly
ŽK: Vilda U.
ČK: -

Hvězdou kola: -

  • První odvetné utkání nás čekalo v nedalekém Dvoře se zatím neporaženým týmem BvL. V prvním kole na domácím hřišti proti MU si odvezli cennou remízu, když v samotném závěru překonal v brance Víťana obránce Jelly. MU jelo s přesvědčením, že pokud chce vyhrát skupinu, musí tým BvL porazit na jejich domácím hřišti.
  • Oba kádry měli svá mužstva v plné síle, nikdo nepostrádal žádnou „oporu“. Vteřiny do utkání ubíhali a obě mužstva byla plně připravená k zápasu.
  • V úvodních minutách Ždirničtí přebírali iniciativu a tvořili si slibné šance. Po pár minutách hry, dokázal Vlastin využít nepozornosti BvL a poslal krásný centr na osamoceného Víťana, jenž vypíchl před brankářem míč a pohotově zakončil do prázdné brány. Ždirničtí vedou nad BvL 1:0. V okamžiku Ždirničtí zatáhli obranné řady a vyčkávali, zda by soupeř nechal skulinku v obraně, na což by toho využili „brejkem“. Tento tah se stal osudným, poněvadž na to BvL odpovědělo vyrovnávací brankou, když si Léša nechtíc před vlastním vápnem sešlápl mičudu, kde vzápětí mu ho „vykutal“ hráč z BvL, přičemž Vilda trestně zaspal a útočník z BvL pohotově obstřeluje Vlastina v brance. Hned poté Ždirničtí obléhali BvL svatyni, kde k další brance měl Hanéz, neboť svoji šanci doslova předběhl, když za sebou nechal mičudu. Vzápětí na to mohl vše dokonat Stanislav, ale jeho šanci bravurně vykryl brankář z BvL. Posléze platilo pravidlo „nedáš, dostaneš“, z protiútoku BvL vytěžilo maximum, nejprve Standa nechal uniknout hráče BvL po lajně, který pohotově vystřelil na Vlastina, který míč vyráží před sebe, s tím že pohotovější hráči z BvL opět získali míč a tentokrát Vlastina prostřelují. Po pár minutách hry hráči BvL přidávají 3 branku, když dokázali v obrovské skrumáži obrat Ždirnické obránce o míč a prostřelit Vlastina. Do poločasu opařené mužstvo ze Ždírnice si šanci vytvořit nedokázali.
  • Ve druhém dějství se hrálo v úvodních minutách pasivně, Ždirnické mužstvo platonicky útočilo, ale k ničemu to nevedlo. Po patnácti minutách hry se přeci Ždirničtí ujímali otěží a jejich snaha o zvrat utkání se lépe vykreslovalo. Hráči BvL doslova betonovali a odpočítávali si minuty do konce. Největším zvrat přišel 8 minut do konce! Nejprve Jelly dostává parádní přihrávku od Martina K., který neskutečným způsobem napálil míč pod „klacek“ BvL svatyně. Hned poté co rozehráli BvL míč, netrvalo pár vteřin a už byl na kopačkách Ždirnických.  Bratři Kodytkové si z „první“ naráželi až k svatyni BvL, kde Víťan poslal do úniku Jellyho, ten parádně vyslal z „první“ již čekajícího Antonína před svatyní BvL a „konečně“ prostřelil čapajícího brankáře. Orchestr pokračoval nadále, BvL rozehrávalo po druhé a opět přišlo o míč, který chladnokrevně vybojoval Víťan a poslal na osamoceného Antonína, jenž si to štrádoval na svatyni s dotírajícím obráncem. Antonín nečekaným způsobem obalamutil obránce a zároveň brankáře, když prostrčil přihrávku na osamoceného Víťana, který se už viděl v bouřlivých oslavách, neboť před prázdnou kasou nečekaným způsobem míč sešlápl a nedokázal ho prostrčit už přes navrátivšího brankáře… Jasná tutovka, která Ždirnické velmi mrzela, neboť by to bylo dokonalé vítězství. Do konce dění se ještě Víťan snažil napravit reputaci, když vypíchl míč obránci z BvL, ale už se mu nepodařilo obstřelit brankáře. Do závěru si ještě odnesl žlutou kartu Vilda, když fauloval unikajícího útočníka.
  • Zápas přinesl mnoho zvratu, jen škoda, že to Ždirničtí nedotáhli do samotného konce, poněvadž vítězství si zasloužili více!