Finálové utkání

Finálové utkání

0:1

MANŽDÍRNICE UNITED x FC Balon v Labi

0:1(0:0)

  • Poslední zápas završený na Podhartí přinesl zajímavou fotbalovou podívanou plných šancí, emocí, srdíčku a štěstí i neštěstí. MU se do cesty za obhajobou postavil BvL, který letos zlomil prokletí čtvrtfinále a má velký potenciál o titul bojovat.
  • Hra byla z počátku velmi opatrná, což každý předpokládal, přesto otěže zápasu přebíral tým BvL a byl zejména v brejkových situací nebezpečný. Nutno podotknout, že 15min. hry jasně ovládali a nikdo by se nemohl, kdyby strhli vedení na svou stranu. První šanci jim vybídl Víťan, když bojovně odvrátil protiútok u rohového praporku a však nepřesnou přihrávkou nachází a zároveň pobízí další akci, na jejíž konci je R. Vágner, který tak dlouho otálel se zakončením, až o míč ho obral Anton. Pro tým MU velký vykřičník a probuzení, že už se hraje! První velmi slibnou akci započal Jelly s Hanzem, kde poslední jmenovaný orazítkoval tyč tvrdou hlavičkou. Vzápětí na to naservíroval Víťan do ulici Jellyho, který trefuje pouze boční síť. BvL už tak jistá není a zaměřuje se na defenzívu, na kterou mohl mít dvakrát odpověď Marťas, kde končí pouze na brankáři. Do konce poločasu si řekl o šanci Tomáš s tím, že jeho snaha končí na tyči.
  • Ve druhém dějství byla hra velice opatrná, šancí už tolik vidět nebylo a hra figurovala ve středním pásmu. Největší příležitost se naskytla Jellymu, který dostal milimetrový pas za obranu od Víťana s tím, že si brankáře pokládá na zem, ale jeho střela není tak vysoká, aniž by překonala bezmocného brankáře. Na druhé straně úřadoval Vlastin, když Vágner prochází obranu a napaluje míč, jenž obětně schytává do krku a vyráží míč do bezpečí. Běželo 5 minut do konce a Ždirničtí cítili šanci z výsledkem něco udělat, opak byl pravdou. Byl to tým BvL, který udeřil „za pět minut dvanáct“, když pár vteřin před koncem většina hráčů MU zahrává rohový kop, který se zmocňuje obránce BvL a centruje poslední pas na útočníka do souboje s Víťanem, který očekává, že pas eliminuje Vlastin. Jenže Vlastin měl míč daleko, útočník se kolem Viťana obtočil a jesličkami překonává Vlastina. Propukávají ovace, pač po rozehře MU je slyšet píšťala rozhodčího a v letošním ročníků se stává mistrem BvL…. MU neskrývalo smutek, poněvadž by to byl první tým, který 3x úřadoval na post MISTRA, přesto je to jediný tým, který se ve finálovém klaní, objevil 3x v řadě! Letos se pánové v MU velice nadřeli, dali do toho srdíčko a bojovnost. Záleží už jenom na nich, zda celou sérií zopakují!