Čtvrté kolo ZS

4. kolo

2:3

HC Milan x MANŽDÍRNICE UNITED

2:3(0:0)

 

 

Termín: 21.6.2015
Místo: Strž ve Dvoře Králové
Rozhodčí: FK Tesla
Počet diváků: 13
Soupiska: Víťan K., Viliam U., Jelly J., Tomáš H., Stanislav Z., David D., Vlastimil P., Martin K., Vladimír S., Léša P.
Střelci: Tomáš H. 1x, Viliam U. 1x, Stanislav Z. 1x
ŽK: -
ČK: -

Hvězdou kola: Vlastimil Porkert

  • 4.kolo nás čekal velmi nepříjemný tým HC Milan, jenž má svůj stánek ve Dvoře Králové na umělce ve Strži. Od posledního dění mezi Melody Boys, tým MU přišel o dva klíčové hráče. Nejprve se zranil útočník Jan Jiřička, kde se poté rozhodl i rozvázat „smlouvu“ s MU. Další rána přišla i do obranných řad, kde nováček Jiří Kolíbal po zranění ramenního kloubu, též rezignoval a tak ukončil setrvání v MU. Vedení se proto rozhodlo dát šanci Martinu Kozákovi, který po zahájení KLMF měl obrovský zájem si zahrát tuto ligu, ale především, že zná Vildu U a tak věří, že týmu má co nabídnout.
  • Před samotným vypuknutí zápasu se ještě stihli omluvit Jan Smetana, Antonín Kodytek, Marcel Brož a Vladimír Středa. Opět se lepilo z toho, co přijelo. V úvodní hře měli hráči z MU více míč na kopačkách, přesto o největší šanci se postarali hosté, když zužitkovali rychlého rozehrání míče z autové čáry. U samotné konce byl Milánský hráč F. Haas, jenž tvrdou a prudkou střelou, překonal jesličkami Vlastika P., naštěstí v prospěch MU stála v cestě branková konstrukce. První varování z dezorientované hry MU. Posléze přebírali iniciativu Ždirničtí a byli velmi blízko ke vstřelení branky. Nejprve z pohledné kombinační hry, kde trio Kozák, Ulrych a Hampl rozložili obranné řady Milánských a posléze poslední jmenovaný trefil pouze brankovou konstrukci. O chvíli později z poza půlky nejen překvapil Milánského brankáře, ale všechny přihlížející, když Léša trefil tvrdou „pumelicí“ horní růžek brankové konstrukce. Do konce poločasu mohl měnit skóre Víťan K., který využil rychlého rozehrání rohového kopu, jenž měl na svědomí Vilda U.
  • Druhé dějství nabídlo ještě zajímavější podívanou. Na dlouho čekající branku se postaral Vilda U., po parádní spolupráci Martina Kozáka a Jellyho, když opět využili rychlého rozehrání rohového kopu. Soupeř začal z kombinační hry, přecházet na rychlé dlouhé příme nahrávky do Ždirnické obrany, které pohotově likvidovali Jelly, Léša a Martin Kozák. O další překvapení zápasu se postaral i Standa Z., když z „voleje“ udeřil přímo pod klacek branky a překonal tak pavoučího muže v Milánské brance. Stav 2:0, který vydržel jen pár minutek. O změnu se postaral Milánský P. Ponikelský, když se „lišáckým“ způsobem zašíval u Ždirnického brankaře, jenž mu posléze vzal čistý štít. Přišlo tradiční oblehání Milánského valu, kde jsme se doslova na dřeli na pojistku, tedy třetí branky, o níž se postaral Tomáš H.. Opět uběhlo pár minutek a nepozorností jsme ztratili dvou brankový náskok, o který nás připravil Milánský Petera st.. Do konce dění to už bylo v režii brankářů, který bavili publikům svým galantními zákroky. MU si veze z Dvorského prostředí další výhru a posouvá se zpět na druhé místo v tabulce A.